www.what2do.co.il

החייאת תיק הוצאה לפועל שנסגר, מהן האפשרויות?

דרגו את המאמר
  התקבלו 2 דירוגים בציון ממוצע: 3.0 מתוך 5

החייאת תיק הוצאה לפועל שנסגר, מהן האפשרויות?

תקנה 126א לתקנות ההוצאה לפועל מאפשרת לרשם ההוצאה לפועל לתקן טעות שנפלה במסגרת הליכי הגבייה, כולל החייאת הליכים בתיק שנסגר בטעות. בהתאם לתקנה זו, הרשם רשאי על פי שיקול דעתו להורות על המשך ההליכים בתיק שנסגר או שנגנז בטעות ובדבר כל עניין אחר על פי החוק.


הזוכה רשאי להגיש בקשה לפתיחה מחדש של תיק הוצאה לפועל שנסגר, כאשר החוב לא שולם במלואו, או אם לטענתו התיק נסגר שלא בצדק. את הבקשה המנומקת ניתן להגיש בכל לשכות ההוצאה לפועל, בצירוף המסמכים נדרשים.


כדי להחיות תיק שנסגר, נדרש הזוכה להחזיק באישור על זכאותו לכך, כגון: פסק דין, שיק, שטר חוב וכדומה. יש לסמן בטופס 231 - בקשות כלליות 3 את בקשה מספר 196 ולצרף את המסמכים הבאים:


העתק מהבקשה שנשלחה לחייב המיידעת אותו בדבר פתיחת התיק מחדש, אישור מסירה בהמצאה מלאה, טופס נתוני חישוב קרן או פירוט גובה החוב שבו מפורטים הסכומים ששולמו לזוכה ומועד התשלום, או קבלות או מסמכים המאמתים את שיעור החוב. כאשר מדובר בתיק מזונות יש לצרף גם צילום תעודת זהות וספח של הזוכה.


באילו מקרים ניתן להורות על פתיחת התיק מחדש?


במקרים שבהם הפעילות בתיק ההוצאה לפועל הוקפאה, או כאשר הוטל צו עיכוב על כלל ההליכים בתיק או על הליכים מסוימים או שחלה התיישנות על התיק עקב חוסר מעש, ניתן לבקש מרשם ההוצאה לפועל לפתוח מחדש את התיק. הזוכה יכול להגיש בקשה להחייאת התיק כולו או הליכים מסוימים בו.


אם חלפו שנתיים מיום שבוצע הליך כלשהו בתיק, ומאז לא בוצע בו כל הליך אחר, רשאי הרשם להודיע לזוכה כי עליו להסביר מדוע אין לסגור את התיק. אם הזוכה לא נתן נימוק משכנע בתוך חודש ימים, התיק ייסגר. עם זאת, בתיקי משכנתא או משכון התיק לא ייסגר גם אם לא בוצעה בו פעולה במשך שנתיים או יותר. כמו כן, כאשר מדובר בתיק בגין חוב מזונות, התיק לא ייסגר גם לאחר תשלום מלוא החוב, כל עוד החייב נדרש לשאת בתשלום מזונות גם בעתיד.


כאשר התיק נסגר עקב אי פעילות, ולאחר ארבע שנים מעוניין הזוכה לחדש את הפעילות בו, עליו לפתוח את התיק בשנית, כאשר הדבר הכרוך בתשלום אגרה המהווה נגזרת של גובה החוב. נסיבות אחרות המאפשרות לפתוח את התיק מחדש הן עיכוב הליכים בתיק.


החייאת תיק לאחר עיכוב הליכים


עיכוב הליכים יכול לבוא לידי ביטוי בהפסקת הליכים או ביטולם בהתאם לבקשתו של הזוכה, אשר רשאי לפנות בעניין זה אל לשכת ההוצאה לפועל. בנסיבות אלה הרשם מחויב להיענות לבקשה והדבר לא נתון לשיקול דעתו.


במקרה אחר רשאי הרשם להורות על השהיית הליך הוצאה לפועל או להימנע ממנו בהתאם לבקשת החייב ובתנאי שהחייב המציא ערובה המניחה את דעתו, או כאשר עיכוב הליכים בוצע עקב אי מסירת מידע על ידי הזוכה לגבי התקבולים שאותם קיבל מהחייב. בנסיבות אלה רשאי הרשם להורות על השהיית ההליכים בתיק.


נוסף על כך, הרשם רשאי להורות עיכוב הליכים כאשר החייב הגיש טענת פרעתי אשר לפיה הוא מילא אחרי הוראות פסק הדין או שילם את מלוא החוב ולא חייב עוד למלא אחריו. גם כאשר הגיש החייב התנגדות לביצוע שטר או ערר על החלטת ההוצאה לפועל, בקשה להבהרת פסק דין, טענה לבעלות במיטלטלין שהוטל עליהם צו עיקול, טענה על ידי צד ג' לזכות במקרקעין לפני מכירה ועוד.


במצבים אלה, כל עוד מצוי התיק בסטטוס עיכוב הליכים לא ניתן לפעול נגד החייב ולנקוט נגדו בהליכים לצורך גביית החוב. כדי להחיות תיק שנסגר ולחדש בו את הפעילות יש להגיש בקשה להחייאת הליכים. את הבקשה יכול הזוכה להגיש בעצמו ללשכת ההוצאה לפועל, ואף הוא יכול להגיש בקשה באמצעות עורך דין העוסק בדיני הוצאה לפועל.


את הבקשה יש להגיש בהתאם למידת עיכוב ההליכים, כך שאם כל ההליכים עוכבו יש להגיש בקשה להחייאת התיק כולו. אם ההליכים עוכבו באופן חלקי, כמו למשל במקרה של עיכוב צווי עיקול או עיכוב הליכי מאסר, יש לבדוק בשלב ראשון אלו הליכים עוכבו ובהתאם לכך יש לבקש החייאה מסוימת של הליכים אלה. לאחר קבלת אישור מלשכת ההוצאה לפועל, ניתן יהיה לנקוט בהליכים נוספים נגד החייב במסגרת תיק הוצאה לפועל.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

בקשה לפסק דין הצהרתי על מיטלטלין, מהי?

סיטואציות כאלה מאפיינות חייבים הגרים עם הוריהם (והמיטלטלין ברשות החייב הינם בבעלות ההורים) או במקום בו החייב נשוי ולאשתו (שאיננה קשורה לתיק) זכאות על מחצית מהרכוש... 

מהם התנאים למתן פסק דין הצהרתי?

וכדי שהשופט יוכל לשקול את הנסיבות, הוא זכאי לדעת, לשם מה נתבקש ליתן את ההצהרה, שלא יתן אותה סתם באויר... 

עיזבון עם חובות בהליך הוצאה לפועל

האם לאחר מותו של החייב, זכאים יורשיו לעיזבונו או שמא עליהם לשלם את חובותיו? 

צו הבאה במסגרת הוצאה לפועל

צו הבאה במסגרת הוצאה לפועל

צו הבאה יוכל כאמור להיות מוצא כנגד החייב רק כאשר הנושה ביקש זאת מראש ההוצאה לפועל... 

שלילת רישיון על ידי לשכת ההוצאה לפועל - אימתי?

מהי הרפורמה בחוק ההוצאה לפועל? אימתי ניתן לשלול רישיון נהיגה של חייב על ידי ההוצאה לפועל? האם אפשר להתנגד לשלילת הרישיון? 

אגרות הוצאה לפועל

הודעת ההוצאה לפועל (אגרות, שכר והוצאות) התשס"ח - 2008 ... 

איתור חייבים וגביית חובות בהוצאה לפועל

איתור חייבים וגביית חובות בהוצאה לפועל

האם ניתן לאתר חייבים בהוצאה לפועל? מהם שירותי איתור חייבים והאם הם יעילים? כיצד עושים זאת נכון? 

פתיחת תיק - הוצאה לפועל

פתיחת תיק - הוצאה לפועל

איך מגישים בקשת ביצוע בהוצאה לפועל? איך לפתוח תיק? כיצד פותחים בהליכי הוצאה לפועל? 

איך לפתוח תיק בהוצאה לפועל?

איך לפתוח תיק בהוצאה לפועל? על מה חשוב להקפיד בעת פתיחת תיק בהוצאה לפועל? 

נקיטת הליכים בהוצאה לפועל

אילו הליכים אפשר לנקוט במסגרת הליכי הוצאה לפועל? מהי נקיטת הליכים בהוצאה לפועל כנגד החייב? 



תגיות: בדיקת קישורים של חוב,
המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.