איתור תיקים בהוצאה לפועל, כיצד ניתן לקבל מידע על תיק פתוח?
דרגו את המאמר |
|
התקבלו 2 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5 |
כאשר נפתח נגד חייב תיק בהוצאה לפועל, הוא מקבל בדואר אזהרה שמחייבת אותו לשלם את החוב או לבצע מעשה כלשהו שבית משפט פסק כי עליו לעשות, בתוך פרק זמן קצוב ומוגבל. לאחר ביצוע תשלום מלוא החוב בתיק בלשכת ההוצאה לפועל או בבנק הדואר התיק נסגר באופן אוטומטי בתוך מספר ימים.
כאשר החייב אינו משלם את מלוא החוב בתיק, אך בגין אותו חלק נפתח נגדו הליך מסוים, כגון: עיקול, בקשה לצו מאסר, צו הבאה ועוד, לאחר ביצוע התשלום יבוטל ההליך המסוים הקשור לחוב, אך התיק יישאר פתוח.
אם ההליך לא בוטל מסיבה כלשהי, ניתן להגיש בקשה לביטול ההליך, כגון: בקשה לביטול עיקול, בקשה לביטול צו מאסר, בקשה לביטול צו הבאה עוד. כמו כן, הצדדים יכולים להגיע להסדר פשרה על תשלום החוב או חלק ממנו, ובמצב זה, הזוכה נדרש לדווח על ההסדר ללשכת ההוצאה לפועל, כדי שניתן יהיה לסגור את התיק.
קבלת מידע לחייב על תיקים פתוחים
מידע אישי ועדכני על תיקים בהוצאה לפועל, כגון יתרת חוב, החלטת הרשם, צבירת ריביות וכדומה, ניתן לקבל באמצעות מוקד השירות הטלפוני של רשות האכיפה והגבייה, או בשירותים עצמיים במענה האוטומטי במוקד הטלפוני, או באמצעות קבלת קהל בכל לשכות ההוצאה לפועל.
בקבלת קהל ניתן לקבל בכפוף להצגת מספר תעודת הזהות של החייב: תדפיס מסמכי פתיחה ואישור על סגירת תיקים, העתק מפרוטוקול דיון ומהחלטת רשם, תדפיס שאילתת של רשימת תיקים, תדפיס דף חשבון עבור כל חוב וקבלת שחזור ביטול הליך של צד ג'.
במוקד השירות הטלפוני ניתן להזמין ולקבל בדואר: אישור על סגירת תיק, העתק פרוטוקול דיון, החלטת רשם ותדפיס דף חשבון שאותו ניתן לקבל בפקס. באתר האינטרנט ניתן לקבל באמצעות סיסמה שניתנת בקבלת קהל או במוקד השירות הטלפוני: תדפיס מסמכי פתיחת תיק, החלטת רשם, תדפיס דף חשבון וקבלת שחזור ביטול הליך אצל כל צד ג' פרט לטאבו.
תיק בהוצאה לפועל נסגר באופן אוטומטי לאחר שהחייב פורע את מלוא החוב, ללא צורך בהגשת בקשה מיוחדת, או לאחר שהחייב ביצע את כל שנדרש לפי פסק הדין שבגינו נפתח התיק. במקרים מסוימים, רשאי הרשם לסגור את התיק עקב אי ביצוע פעולות לגביית החוב, או לאחר שהצדדים הגיעו להסכמה על סגירתו.
מידע לזוכה שפתח תיק בהוצאה לפועל
זוכה הוא מי שפותח תיק בהוצאה לפועל נגד אדם או גוף אחר, אשר ניתן לטובתו פסק דין או החלטה שיפוטית אחרת, או שהוא מחזיק בידו שטר, שיקים או משכנתא. לאחר פתיחת תיק, רשאי הזוכה לנקוט בהליכי הוצאה לפועל נגד החייב, כגון: צו עיכוב יציאה מהארץ, עיקול מקרקעין, עיקול ותפיסת רכב ועוד. מטרת ההליכים היא לסייע לזוכה לגבות את החוב, תוך הפעלת לחץ על החייב וזירוזו לשלם.
זוכה המעוניין לבדוק האם אדם שחייב לו כספים הוכרז על ידי הרשם כחייב מוגבל באמצעים, יכול לעשות זאת באתר האינטרנט של רשות האכיפה והגבייה, בהתאם לתקנה 36ב לתקנות ההוצאה לפועל. על פי תקנה זו, הזוכה רשאי להגיש שאילתא לקבלת מידע ממרשם החייבים המוגבלים באמצעים, ולברר את מועד ההכרזה והכרזת החייבים שהוכרזו על פי סעיף 69 לחוק הוצאה לפועל.