האם יש לסגור את התיק בהיעדר תגובה מצד הזוכה?
דרגו את המאמר |
|
התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 3.0 מתוך 5 |
חייב פנה אל רשמת הוצאה לפועל, בבקשה לסגור תיק שנפתח נגדו לפני 27 שנים, בטענה כי הוא הגיע להסדר עם הזוכה ופרע את החוב לפני שנים, ואף מאז לא היתה כל פעילות בתיק. הרשמת דחתה את הבקשה, מאחר שלא מצאה כל הצדקה לסגור את התיק, למרות שלא קיבלה את תגובתו של הזוכה. על כן החייב פנה אל בית משפט השלום בעכו והגיש ערעור על החלטתה.
על פי עובדות התביעה, בשנת 1988 נפתח תיק הוצאה לפועל נגד החייב בסך של 10,000 שקלים, בלשכת ההוצאה לפועל בעכו, וכיום יתרת החוב עומדת על סך של 70,000 שקלים. בסוף שנת 2014, פנה החייב אל רשמת הוצאה לפועל בבקשה לסגור את התיק, בטענת פרעתי ועקב חוסר פעילות בתיק, והרשמת הורתה להעביר את הבקשה לתגובת הזוכה שהיתה אמורה להיות מוגשת תוך 21 ימים.
הזוכה לא מסר כל תגובה או התייחסות לגבי סגירת התיק
החייב המתין חודשיים, אולם עדיין לא הוגשה כל תגובה מצד הזוכה, על כן פנה שוב אל הרשמת בבקשה חוזרת להורות על סגירת התיק. הרשמת דחתה את הבקשה בטענה כי מאז שנפתח התיק, החייב לא הופיע לחקירת יכולת, לא ביקש פריסה לתשלומים ולא שילם את החוב.
עוד קבעה הרשמת כי במהלך תקופה זו, בוצעו בתיק מספר פעולות גבייה והזוכה נקט בהליכי הוצאה לפועל, ובין היתר ביקש להטיל עיקול על רכבו של החייב. ומשלא הוגשה תגובה מטעם הזוכה לטענת פירעון, לא מצאה כל הצדקה לסגירת התיק.
יש לסגור את התיק עקב הסכם שנחתם בין הצדדים בשנת 2002
במסגרת הערעור טען החייב כי הרשמת התעלמה מהעובדה שהוא שילם בשנת 2002, במעמד ביצוע צו עיקול הרכב, סכום של 5,000 שקלים במזומן לסגירת התיק, וכי בין הצדדים הוסכם כי לאחר התשלום התיק ייסגר, ומאז לא היתה כל פעילות בו.
החייב מסר לידי בית המשפט את פרטי הזוכה, אולם הוא טען כי מעולם פתח נגדו תיק בהוצאה לפועל, הוא אינו מכיר אותו ובשנה שהתיק נפתח, הוא היה תלמיד תיכון בן 17 שנים ואינו יודע כיצד הפך ללא ידיעתו לזוכה בתיק הוצאה לפועל.
נפלה טעות ברישום פרטיו של הזוכה
בעקבות התפתחות הדברים, הורה בית המשפט ללשכת ההוצאה לפועל, להציג בפני את פרטיו המלאים של הזוכה כפי שהם מעודכנים בתיק. מהמסמכים החלקיים שהתקבלו מהלשכה עלה כי בשנת 2002, ביקש הזוכה לעדכן את הפרטים בתיק, אולם נפלה טעות ברישום שמו, ואף תעודת הזהות שלו לא עודכנה ונרשמה כ- 9999999.
בנסיבות אלה הגיע בית המשפט למסקנה כי לאדם שרשום כזוכה בתיק אין כל עניין בתיק זה והוא מעולם לא ביקש לפעול בו, ומהזוכה שפתח את התיק, או עורך דינו לא נמסרה תגובה או התייחסות. על כן קבע כי יש לקבל את טענת הפירעון של החייב ולהורות על סגירת התיק.
רע"צ 62758-03-15