בקשת החייבים לסגור תיק למימוש משכנתא על דירת המגורים
דרגו את המאמר |
|
הזוכה פתח תיק ההוצאה לפועל למימוש משכנתא על נכס המשועבד לבנק, שהוא דירת המגורים של החייבים. התיק למימוש המשכנתא נפתח בסוף שנת 2013, זאת חרף העובדה שהחייבים עמדו בכל תנאי ההסכם ולא צברו פיגורים בתשלומים החודשיים לבנק.
האם הזוכה המבקש לממש את המשכנתא פעל בתום לב?
בנסיבות אלה החייבים הגישו בקשה אל לשכת הוצאה לפועל פתח תקווה לסגירת התיק, בטענה, כי התיק נפתח על ידי הזוכה בחוסר תום לב.
בעקבות חוב של למעלה מ- 6,146,000 שקל, הטיל הבנק הזוכה עיקולים על כל אחד מבעלי הנכס. בהתאם לתנאי ההסכם, החייבים התחייבו לשעבד את הדירה לטובת צד ג'. כמו כן, לחייבים יש חוב נוסף לזוכה, בעקבותיו נפתח תיק הוצאה לפועל אחר בחודש מאי 2005.
התשלומים החודשיים שולמו בזמן ולא נצברו פיגורים
החייבים טענו כי הזוכה פתח את התיק בחוסר תום לב, מכיוון שלא קיים חוב פיגורים ותשלומי המשכנתא שולמו במועדים קבועים, לפי ההסכם שנחתם ביניהם. החייבים ציינו בפני כבוד הרשמת, כי הזוכה הינו נושה מובטח, בעל זכויות מוגברות.
עוד טענו החייבים כי הבנק הטיל את העיקול על הנכס, וטען כי הבנק הממשכן הפר את השטר, אך לדעתם הגורם להפרה הוא הבנק עצמו, אשר עשה שימוש במימוש שטר המשכנתא על מנת לגבות חוב בתיק הוצאה לפועל אחר.
הזוכה טען כי יש לאפשר לו לעתור למימוש המשכנתא, מכיוון שכאשר הנכס משועבד לבנק, הוא רשאי לפעול למימוש משכנתא, גם אם לא הצטבר חוב פיגורים. עוד טען הזוכה, כי שעבוד הנכס לטובת צד ג' נעשה בניגוד לשטר המשכנתא.
לבנק יש זכות לפרוע את סכום ההלוואה באופן מיידי
עוד טען הזוכה כי הטלת עיקולים על הנכס מהווה הפרה של הסכם ההלוואה על ידי המבקשים, והיא מקנה לבנק את הזכות להעמיד את סכום ההלוואה במלואו לפירעון מיידי.
על פי הוראת סעיף 6(א) לחוק ההוצאה לפועל, הזוכה רשאי להגיש בקשה לביצוע פסק דין, כולל מימוש המשכנתא על דירת מגורים. לאחר שרשמת ההוצאה לפועל עיינה בהסכם המשכנתא ושמעה את טענות הצדדים, היא קבעה כי הזוכה רשאי לממש את המשכנתא, בכל זמן שהוא חפץ.
הבקשה לסגירת התיק נדחתה
בהתאם לתנאים שנקבעו, ההסכם מעניק לזוכה את האפשרות לפנות להליך מימוש המשכנתא, גם ללא צבירת חוב פיגורים. כמו כן, במסגרת ההסכם החייבים הסכימו שבאמצעות המשכנתא יהיה ניתן לפרוע גם חובות נוספים שמגיעים לבנק, כדוגמת החוב הנוסף שהצטבר, ואם הבנק יטיל עיקול על הנכס, ניתן יהיה להעמיד את המשכנתא לפירעון.
בהתאם לתנאי ההסכם שנחתם בין הזוכה לחייבים, רשמת ההוצאה לפועל לא מצאה כל מניעה לאפשר לזוכה לממש את המשכנתא, על כן בקשתם של החייבים לסגירת התיק נדחתה.
20-15744-13-1