אזהרה מטעם רשות השידור הודבקה על הדלת הלא הנכונה
דרגו את המאמר |
|

רשות השידור פתחה תיק הוצאה לפועל כנגד אדם שרכש מכשיר טלוויזיה ולא שילם את האגרה כחוק. החייב טען כי לא קיבל אזהרה כדין והגיש בקשה לביטול ההליכים נגדו.
הרשות טענה כי החייב לא פעל בהתאם לתקנה חמש לתקנות רשות השידור ולא שילם את האגרה, לכן נשלחה אליו דרישה לתשלום. החייב לדבריה, התעלם משתי דרישות התשלום, הראשונה נמסרה לאשתו של החייב באמצעות נציג שנשלח מטעמה והשנייה נשלחה אליו בדואר.
החייב התעלם מדרישות התשלום ועל דלתו הודבקה אזהרה
לאחר שהתעלם החייב משתי הדרישות, נשלח אליו מכתב התראה בטרם ייפתח נגדו תיק בהוצאה לפועל. כאשר החייב לא הגיב גם למכתב זה, הדביק השליח אזהרה בדבר פתיחת התיק על דלת דירת המגורים שלו, בהתאם לרישומי כתובתו במשרד הפנים.
לפי חוק הוצאה לפועל, ללא שליחת האזהרה הזוכה לא רשאית לבצע כל פעולה בתיק, אך תוך 30 יום ממועד השליחה היא יכולה להטיל הגבלות על החייב עד שיפרע את חובו.
האזהרה הודבקה על הדלת הלא נכונה
החייב טען כי מעולם לא קיבל את מכתב האזהרה, לדבריו, הוא עבר דירה והכתובת שמופיעה במשרד הפנים היא כתובתו הישנה וכתובתו החדשה עדיין לא מעודכנת. החייב טען כי כאשר הגיע לביתו בפעם הראשונה נציג של רשות השידור, הוא שוחח איתו (לא עם אשתו). ומעולם לא קיבל התראה עם שליח והאזהרה ככל הנראה הודבקה בכתובתו הישנה, או בכתובת לא נכונה אחרת.
שיטת ההדבקה מתאפשרת רק לאחר שהחייב סירב לקבל את האזהרה
לפי דבריו של רשם ההוצאה לפועל, ניתן להדביק אזהרה על הדלת , רק אם החייב סירב לקבל את האזהרה באופן מפורש. החייב היה מודע לאפשרות שיתכן וייפתח נגדו תיק הוצאה לפועל בעקבות החוב לרשות השידור, וכתובתו המופיעה במשרד הפנים אינה הכתובת המעודכנת, אך למרות זאת, העובדות אינן מאפשרות למסור אזהרה פגומה שלא כחוק.
השליח מטעם הרשות לא טרח לבדוק האם החייב אכן מתגורר בדירה והרשות לא קבלה את סירובו הרשמי של החייב, לכן לא ניתן לנקוט בדרך של הדבקת האזהרה לצורך פתיחת התיק. כמו כן, בתיק לא היה מצורף תצהיר מפורט של השליח, אלא היה מסמך רגיל בפורמט קבוע. לפי מסמך זה לא ניתן לדעת בבירור, אם השליח בדק שכתובתו של החייב מופיעה על הדלת, אם הוא פגש שכן או אדם אחר שאישר שהחייב אכן גר בדירה ובאילו פעולות הוא נקט על מנת לאתר את החייב, לפני שהוא הדביק על דלתו הסגורה את האזהרה.
התיק לא נסגר אך כל פעולה שננקטה כנגד החייב תבוטל
רשם ההוצאה לפועל לא אישר את סגירת התיק, לפי בקשתו של החייב, אך ביקש לברר מדוע מסירת האזהרה עודכנה בתיק ההוצאה לפועל כ"מסירה מלאה" ולא כ"מסירה בהדבקה" ללא פגישה עם החייב, או אדם מטעמו ולא לאחר ששוחח עמו וללא סירובו של החייב. הרשם קבע כי כל פעולה שנקטה הרשות כנגדו במשך 30 הימים לא תיחשב, מאחר והחייב צריך לקבל התראה של חודש ימים לפני שנפתח נגדו התיק.