בקשת התנגדות לביצוע שטר
|
|
התקבלו 8 דירוגים בציון ממוצע: 3.3 מתוך 5 |
התנגדות לביצוע שטר במועד, עורכי דין ומידע משפטי
המסלול הראוי לברור טענותיו של אדם אשר קיבל אזהרה ונפתח נגדו תיק בהוצאה לפועל, הנו הגשת בקשת התנגדות לפי סעיף 81 לחוק ההוצאה לפועל.
החייב רשאי להגיש התנגדות לביצוע הבקשה, שתהא נתמכת בתצהיר ובו יפורטו העובדות ונימוקי ההתנגדות, ומשהוגשה ההתנגדות יעכב ראש ההוצאה לפועל את הביצוע ויעביר את הענין לבית המשפט.
לענין הדיון בבית המשפט רואים את ההתנגדות כבקשת רשות להתגונן בדיון מקוצר לפי תקנות סדר הדין האזרחי, תשכ"ג-1963.
כיצד מגישים בקשת התנגדות ומתי?
החייב רשאי להגיש התנגדות לביצוע שטר תוך 20 יום מקבלת האזהרה לידיו. ההתנגדות תוגש ללשכה שבה הוגשה הבקשה לביצוע ההתנגדות תפרט את שמו ומענו של המתנגד ושל המבקש, את מספר תיק ההוצאה לפועל, נימוקי ההתנגדות, את הסכום שלגביו מוגשת ההתנגדות, את שם עורך דינו של המתנגד או הערה שהוא יטען לעצמו ואת מענו להמצאת מסמכים.
מה יש לצרף לבקשת ההתנגדות?
להתנגדות יצורפו המסמכים הבאים:
-
תצהיר לאימות העובדות הכלולות בהתנגדות (מאומת ע"י עורך דין )
-
העתק או צילום מכל מסמך שעליו מסתמכים.
-
העתק או צילום של הבקשה לביצוע שטר על כל נספחיה.
-
כאשר המתנגד מיוצג ע"י עורך דין יצורף ייפוי כוח של עורך הדין.
-
העתקים או צילומים של כתב ההתנגדות במספר המספיק להמצאה לכל המבקשים.
מה קורה במקרה והגשתי בקשת התנגדות באיחור?
באם תוגש ההתנגדות בתוך 20 יום מיום קבלת האזהרה לידי החייב, יעוכבו כנגד החייב הליכי ההוצאה לפועל וההתנגדות תועבר לבית המשפט המוסמך.
במידה וההתנגדות הוגשה באיחור, לאחר 20 יום מיום קבלת האזהרה לידי החייב, יש להגיש בקשה להארכת מועד להגשת בקשת התנגדות בצרוף תצהיר לאימות העובדות שבגינם הוגשה הבקשה להתנגדות באיחור.
לבקשה זו יש לצרף את כתב ההתנגדות על כל מרכיביו האמורים לעיל. במידה והוגשה בקשת ההתנגדות באיחור, לא בהכרח יעוכבו ההליכים נגד החייב.
בחוק ההוצל"פ נקבעה דרך ברורה ומפורטת להתנגד לביצוע שטר. כשחייב אינו הולך בנתיב שסלל למענו המחוקק, כלומר, אינו מגיש התנגדות לביצוע השטר או שאינו מגישה בזמן הקצוב בחוק, רואים בכך את הסכמתו לביצוע השטר והזוכה רשאי להניח כי העניין הגיע לקיצו.
משלא העלה החייב את טענות הגנתו במסגרת זו, מהווה השטר מעשה בית דין ומושתק הוא מלהעלותן במסגרת תביעה חדשה.
לסיכום,
אם קיבלת אזהרה מההוצאה לפועל, או מכתב דרישה בגין חוב כספי מומלץ להיוועץ בעורך דין העוסק בתחום ההוצאה לפועל. מומלץ ביותר לפנות כמה שיותר מהר ולקבל ייעוץ משפטי פרטני אודות דרכי הפעולה לצורך התגוננות בתיק.
לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן